domingo, 18 de enero de 2015

Manifestación en Tarragona


Antes de las cuatro y media ya empezaba a reunirse gente en la puerta de la iglesia. Los mossos hablaron con los organizadores para concretar el recorrido. Ningún problema, ellos irían delante para parar el tráfico.


Un poco más tarde de la hora prevista arrancamos la marcha. Se hizo una parada delante de la farmacia donde trabajaba Enrique Gherón. Allá, un portavoz prometió que su muerte no será en vano, pues no pararemos hasta el servicio de hemodinámica vuelva a funcionar las 24 horas.


Luego tocaba continuar la marcha hasta Tarragona. 


Cruzamos el río Francolí.


Otro momento emocionante fue al llegar a la Plaza Imperial Tarraco. Otra concentración había llenado ya la Plaza y nos esperaba.


Todos juntos continuamos la marcha hasta el Hospital Juan XXIII


Delante de Juan XXIII se leyó el siguiente manifiesto
Som molts els grups, col·lectius i organitzacions que portem anys alertan de les conseqüencies de les retallades en Sanitat. Estan desmantellant la Sanitat publica per afavorir la privada, estan mercantilitzant la Sanitat, fen negoci a costa de la nostra salut per a que alguns puguin enriquir-se encara més i amb major facilitat, des de fa anys, amb governs de diferents colors polítics veiem el tancament de centres públics i alhora, l'obertura d'hospitals privats. Amb els nostres diners es paga als centres privats per realitzar les activitats rendibles, es a dir: Proves diagnostiques i operacions senzilles i a la vegada es redueix el pressupost dels centres públics que es segueixen encarregant cada vegada amb menys mitjans dels processos més costosos i complexos. 
En general, la relació publico-privada dels serveis sanitaris incrementa els costos sanitaris, aumenta la mortalitat i desvia recursos públics a empreses privades.
Amb el desmantellament de l'hospital Joan XXIII des de l'any 2.010 em perdut 24 milions del seu pressupost, més de 170 treballadors han anat al carrer, llits d'hospitalització tancats, menys visites a especialistes i proves diagnostiques a més del tancament de quirofans.
Han venut el servei de radiologia, bugaderia, cuina, arxius, manteniment, electromedicina, banc de sang i oncologia. I han empitjorat molt les condicions les personal que treballa. 
La intenció que s'amaga darrera d'aquesta política no es altre que mostrar una sanitat publica deteriorada i convidar a la gent que s'ho pugui permetre, pagar una sanitat privada, en aquest sentit, la contractació de mutues privades ha experimentat un sustanciós augment els darrers anys.
El resultat del desmantellament de la xarxa sanitària publica es l'empitjorament de la salut de les classes populars, persones que directament ja no tenen dret a rebre l'atenció sanitària, d'altres que es queden anys i anys en llista d'espera, patint i veient com es deteriora la seva qualitat de vida.No hay comentarios: